078-6169069
of stuur een E-mail

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig actueel nieuws en tips.

Voor grip op uw geld:

  • Financiële helderheid, nu en in de toekomst
  • Transparant en onafhankelijk advies
  • Persoonlijke begeleiding
  • Geen overbodige kosten meer
  • Een investering die zich snel terugverdient

Laatste tweet

Bekijk alle tweets
» Terug naar vorige pagina

08-07-2014

Verbeterde Hypotheek voor flexmedewerker

Het initiatief om mensen met een flexibel arbeidscontract eenvoudiger toegang te verlenen tot een hypotheek is goed ontvangen. Het onderzoek voor 10.000 extra flexmedewerkers heeft ondertussen ook steun gekregen van Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (SWEW) die Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verstrekt.

Banken zijn huiverig
Mensen met een flexibele arbeidsovereenkomst komen nu vaak niet in aanmerking voor een hypothecaire lening of ondervinden daarbij de grootste moeite. Banken zijn huiverig om een hypotheek te verstrekken aan mensen zonder een vast contract en inkomen. Zij hechten nog steeds veel waarde aan een werkgeversverklaring en de verwachte inkomenszekerheid die een vast contract in theorie biedt.

Perspectiefverklaring
Naast een werkgeversverklaring zal een perspectiefverklaring m.b.t. de vooruitzichten op werk mede bepalend zijn. Dus niet alleen het arbeidsverleden. Voor het verkrijgen van een perspectiefverklaring worden opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie in de regio waar de medewerker werkt of woont, meegewogen.

Deelname NHG
Met de perspectiefverklaring maken flexmedewerkers ook aanspraak op de zekerheden en voordelen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG ziet de perspectiefverklaring als een belangrijke ontwikkeling en neemt deel aan de pilot zonder vooraf extra voorwaarden te stellen. De maximale hypotheek met NHG, inclusief kosten voor aankoop, is vanaf 1 juli 2014 € 265.000,-. Vanwege bijkomende kosten betekent dit dat de koopsom van een woning maximaal € 250.000,- kan bedragen om in aanmerking te komen voor NHG.

Pilot tot 1 oktober 2014
Randstad, Obvion Hypotheken en Vereniging Eigen Huis onderzoeken in de pilotperiode of het initiatief voorziet in een behoefte onder deze groep potentiële huizenkopers en of de perspectiefverklaring leidt tot meer geaccepteerde hypotheekaanvragen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderwerp, stuur dan een berichtje naar : info@pauldekok.nl
Vriendelijke groet
Paul de Kok Financieel Onderhoud

» Terug naar vorige pagina

Rudyard Kipling-erf 312
3315 AL Dordrecht
Telefoon: 078-6169069
Fax: 084-7561242
Mobiel: 06-5359 2603
E-mail: info@pauldekok.nl