078-6169069
of stuur een E-mail

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig actueel nieuws en tips.

Voor grip op uw geld:

  • Financiële helderheid, nu en in de toekomst
  • Transparant en onafhankelijk advies
  • Persoonlijke begeleiding
  • Geen overbodige kosten meer
  • Een investering die zich snel terugverdient

Laatste tweet

Bekijk alle tweets
» Terug naar vorige pagina

29-06-2017

HUIS KOPEN ZONDER VAST CONTRACT

Hypotheek zonder vast contract

Kan ik een hypotheek krijgen zonder vast contract? Dat is een veelgehoorde vraag onder freelancers, uitzendkrachten of andere flexwerkers zonder vast contract. Ben jij een flexwerker en nieuwsgierig naar je opties? Laat je dan verrassen door onze mogelijkheden!

Huis kopen zonder vast contract: je opties

Ook als je geen vast contract, heb je bij ons opties om een huis te kunnen kopen. Wij vinden namelijk dat je met een flexibel arbeidscontract eenvoudiger een hypotheek moet kunnen krijgen. Het soort dienstverband is hierin belangrijk. Klik hieronder op jouw situatie en ontdek wat kan!

Kies jouw situatie:

1. Ik heb een tijdelijk contract zonder intentieverklaring

Wij bepalen dan de hoogte aan de hand van het gemiddelde inkomen van de voorgaande drie kalenderjaren. Is je inkomen in het laatste kalenderjaar lager dan het gemiddelde? Dan gaan we uit van het lagere bedrag.

Werk je pas twee jaar zonder vast contract? Dan accepteren we voor het 3e kalenderjaar een prognose van je inkomen door je werkgever. We berekenen dan eerst het gemiddelde van je inkomen over de afgelopen 2 kalenderjaren en de prognose van je inkomen. Dat zetten we af tegen je huidige inkomen. Het laagste geldt.

2. Ik heb een tijdelijk contract met intentieverklaring

Wij bepalen dan de hoogte aan de hand van je huidige inkomen. In een intentieverklaring moet staan dat je eerst volgende contract een vast arbeidscontract is. Als je blijft functioneren zoals je nu doet en de omstandigheden van het bedrijf niet veranderen.


3. Ik werk als uitzendkracht en kan een perspectiefverklaring gebruiken

Voor uitzendkrachten hebben wij de perspectiefverklaring. Dit betekent dat naast je huidige inkomen ook jouw arbeidsperspectief meeweegt bij het verstrekken van een hypotheek. Je huidige inkomen telt mee alsof je een vast dienstverband hebt.

4. Ik werk flexibel en kan de arbeidsmarktscan gebruiken

De arbeidsmarktscan is een tool die jouw kansen op de arbeidsmarkt berekent voor de komende 5 jaar. Die kansen worden uitgedrukt in een cijfer tussen 0 en 100. Zit je score tussen de 80 en 100? Dan kun je deze scan gebruiken bij je hypotheekaanvraag.

Vriendelijke groet,
Financieel Onderhoud
Paul de Kok


» Terug naar vorige pagina

Rudyard Kipling-erf 312
3315 AL Dordrecht
Telefoon: 078-6169069
Fax: 084-7561242
Mobiel: 06-5359 2603
E-mail: info@pauldekok.nl